Ukrainakrisen 1

Jag ser en möjlighet för EU/NATO att svara på Rysslands aggression genom att stödja med i första hand pengar och förnödenheter till Ukraina och genom att överföra vapen till gränsstaterna, visa en reaktion på den Ryska aggressionen som är mer direkt än bara ekonomiska sanktioner.

Ukraina behöver ekonomiskt stöd och även moraliskt stöd genom att erbjuda oss att ta han om rehab av skadade soldater och civila, jag har en känsla att vi har mer resurser och möjligheter i form av plastikkirurgi, proteser, rehabilitering och eftervård än vad man i nuläget har lokalt. Det måste även ske resurs och kunskapsöverföring till utvalda Ukrainska sjukhus för att förbättra rehab och eftervård på lång sikt.

Vi behöver även bidra med riktade insatser till återuppbyggnaden av krigsskadade områden så att lokalbefolkningen ser att Västeuropa faktiskt betyder något för dom.
Ukrainas försvar stöds bäst i nuläget genom donationer av skyddsvästar och hjälmar samt sjukvårdsmtrl, något som direkt kan visa soldaterna att vi stödjer Ukraina och inte ställer krav på logistiken utan kan hanteras befintliga underhållskanaler, och troligen inte faller inom givarländernas regler för krigsmatrielexport.

På sikt behöver vi stödja en återuppbyggnad av Ukrainas försvar genom pengar till köp av vapen från den egna rustningsindustrin, något som även skapar jobb lokalt och sedan förvästliga vissa nyckelsystem genom REMO eller ersättning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s