Nya problem för Bundeswehr

Man har upptäckt hål i bakkroppen på Eurofighters som kan leda till skador och försvagningar, ”borrhålen” beror på tillverkningsfel och finns på Eurofighters från flera länder. Detta har lett till att man halverar flygtimmarna från 3000 till 1500 på flygkroppen, en gräns man räknar att att planen når 2018. Man har dock i dom ursprungliga planerna dock räknat med att kunna öka flygtidsuttaget successivt till 6000h. Den Tyska riksrevisionen har i våras räknat att projektkostnaden där flygbränsle och underhåll ingår har fördubblats till ca 60 Miljarder Euro. Dom nya skadorna lär öka den kostnaden rejält och Putin och Nouveau Sovjet kommer nog att leda till ett ökat flygtidsuttag.

Sen en vecka tillbaka väntar 150 Soldater i Afghanistan på hemtransport sen det har uppstått problem med den Bundeswehr Airbus A310 MRTT som ska flyga hem dom. Tidigare i veckan satt en Transall med nödhjälp till Västafrika fast på Kanarieöarna och en med hjälp till Peshmerga satt fast i Bulgarien p.g.a. tekniska fel.

I detta läge vill Tyska riksdagen skicka soldater för insats mot Ebola, dom kanske först ska säkerställa att man klarar av att nödevakuera dom först.

 

Sen början på 2013 är ett Patriotbatteri (PAC3) placerat i Turkiet, Beslutet togs av Politikerna under stort massmedialt buller och bång. Nu visar det sig att man inte klara att personalförsörja enheten utan att bryta mot reglerna för hur ofta soldaterna får vara i utlandsinsats. För 28% av soldaterna bryter man regeln som föreskriver 20 månaders karens. Insatsen ska vara avslutad 31 Januari med försvarsministern talar om att förlänga den sålänge krisen i Syrien fortsätter.

Man kunde ju tycka att Batteriet kunde göra mer nytta i Polen eller Baltstaterna.

(tillägg: det rör sig om sprickbildningar i borrhål)

Länkar:

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/bundeswehr-neue-maengel-am-eurofighter-a-994658.html

http://www.defense-aerospace.com/article-view/release/157562/germany-suspends-eurofighter-deliveries-over-manufacturing-fault.html

http://www.faz.net/aktuell/politik/transportprobleme-deutsche-soldaten-sitzen-in-afghanistan-fest-13183163.html

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/bundeswehr-panne-transall-auf-gran-canaria-gestrandet-13180110.html

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/naher-osten/bundeswehr-ausbilder-fuer-irak-sitzen-in-bulgarien-fest-13168246.html

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/bundeswehr-soldaten-an-der-grenze-der-belastbarkeit-13181606.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s