Vanvård av Försvarsbudgeten

Vanvård

Jaha då börjar spelet, 500Mil mer per år bjuder Finansministern som tydligen bestämmer och samtidigt behåller man Regeringsbeslut 5 och tar bort rabatten på arbetsgivaravgiften för ungdomar som drabbar Försvarsmakten hårt. Det blir väl lite spel för galleriet för att rädda ansiktet på FöMin och några hundra miljoner till som man tar tillbaka genom att höja kasernhyrorna. Positivt är att Marinens Musikår i Karlskrona räddas och att man skänker 1,5 miljard till Palestina. (Ironi)

I Sverige gäller den politiska kartan före verkligheten och det är tveksamt om ens ett Ryskt anfall på Baltstaterna kan framkalla annat än politiska floskler. Det enda positiva är att fler tidningar tar upp problemen på sina ledarsidor och om medvetenheten bland allmänheten ökar kommer det så småningom att bli ett valtema, men då är det kanske försent

2 comments

  1. Ökningen är så liten att budgeten som andel av BNP fortsätter att falla. Kommer gå under 1,1% 2016… Samtidigt ökar Lettland från 1 till 2% på fyra år. Viss skillnad i krisinsikt.

  2. Det tragiska är att det nog finns insikt om det, men att skiljelinjen går igenom ett antal partier så med befintlig blockpolitik kommer inget att hända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s