Presidentval

Valet till President av Amerikas förenta stater är normalt inte inom ramarna för min blogg. Men utan att ange några preferenser vill jag ge en återblick:

Valet 1980, Ronald Reagan mot Jimmie Carter. Svenska tidningar och politiker till vänster om Gösta Bohman beskrev det som att världsfreden skulle hotas om Reagan blev President, Det skulle fördjupa det kalla kriget och han skulle driva världen mot det tredje (nukleära) världskriget. Aftonvrålet bad att man skulle låta barnen teckna ner sin rädsla i bilder och skicka in till tidningen, något som publicerades på mittuppslaget ett par dar senare. Vad hände? INF avtal ingicks, Östeuropa befriades utan krig……..

2001 Blev George W. Bush President, i Europa uttryckte man en rädsla att USA nu fått en President som var ointresserad av utrikespolitik och att USA nu skulle vända världen ryggen och låta Européerna  sköta sina problem själva (Kosovokriget var precis avslutat) Sen kom 9/11 och ni vet vad som hände sen…..

Barack Obama kom 2009 och med honom skulle skulle världsfreden komma och allt som var fel med USA skulle rättas till (enligt Vänstern) Men Guantanamo är fortfarande öppet, det sker fler drönarangrepp än tidigare och Ryssarna invaderade Ukraina……

Nomineringarna pågår till nästa Presidentval och om Trump vinner så …………. (skriv in valfri katastrof)

(Presidenter kommer och går, men Krigsmakten består)

Uppdate 2016-08-08
Jag blir nog tvungen att medge att det blir obra om Trump vinner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s